Saturday, February 19, 2022

September 1939 - Old Doctor - Janusz Korczak - Description in Polish.

By Pan Misza - Michal Wasserman Wroblewski published during WWII. https://jimbaotoday.blogspot.com/2022/02/september-1939-old-doctor-janusz.html
 

Den israeliska Schakalen

 


Gänget återvänder på morgonen till sin revir

Nedan - Revir skall skyddas!







Hon var bedårande vacker. Mötte mig på en röd smal stig. Vi stod där länge och tittade på varandra. Kanske var det lukten, okända feromoner som gjorde henne nyfiken.

Efter en stund så vände hon. Jag följde efter henne, nu genom gräset till flodfåran.  Hon stod i mitten av den grunda floden med huvudet riktat uppåt med blicken fästad mot mig. Precis såsom hon väntade bara att jag skulle följa efter.

På andra sidan av det fem meters breda floden fanns resten av hennes flock. Stora och små schakaler. Kanske med årets valpkull. Det var svårt att se genom buskaget.

Efter en stund försvann hon som kanske var han mot det gamla romerska kvarnen som finns i området. Vi stämde dock träff nästa dag. Då fick jag fota henne så mycket jag bara ville. Hon fick förtroende för mig och hon kom och la sig 3 meter ifrån mig, sträckte sig liggande på sidan och somnade i solen.

Inga lekande valpar än.