Saturday, November 28, 2009

The White Tiger och En Svart Galt i Gurgaon









The White Tiger, en fascinerande bok av Aravind Adiga beskriver Gurgaon. Gurgaon är G&Gs obeskrivliga stadsdel eller en förstad till New Delhi med ca. 4.5 miljoner invånare. På samma sätt som i alla andra städer i Indien är gatorna fyllda här förutom med människor även med kor, svarta grisar, rikshor och bilar.

I Gurgaon finns Indiens nyaste och modernaste sjukhus Medanta Medicity och stenkast därifrån finns tältstäder. Tälten ser man inte så bra för att överallt har folk förberetts sig för vintern, och magasinerat alla brännbara pinnar och ved som fyller all mark mellan tälten till en höjd på 1.5 meter, dvs samma som tältens. Tänk om elden sprider sig... På nätterna ser man folk som sitter och värmer sig vid de små eldarna.

Medanta Medicity sjukhus har 45 operationssalar 1250 patientsängar 350 akutvårdsängar.

De sju bilder har jag tagit från bilen då jag skulle lämna ett av mina Nikonobjektiv för rengöring. Att hitta en adress i Gurgaon är inte lätt då det finns bara adress typ Plot No. 17, Sector 32, Institutional Area, Gurgaon 122002, Haryana Tel: +91-124 4688514. Det brukar gå bra att hitta rätt sektor. Det är mycket svårare att hitta till rätt plot och rätt gata.

Bilderna på cykelriksah och taxirikshan är inte tagna från en tävling "Hur många personer kan färdas i en riksha"! Det handlar dock ofta om minst en dussin.

Skoltaxirikshor har oftast anordningar för att fästa barnens skolväskor på taket eller utanför.