Tuesday, March 21, 2023

Skamligt beteende av Judiska församlingen i Stockholm och Judiska Centralrådet i Sverige - Förintelsens minne bara när rampljuset är på! - Riksantikvarieämbetet vågar inte granska det obekväma!


En vanlig bild hur Judiska församlingen och Chevra Kadisha tar hand om Förintelsens offers gravar. Oklippt gräs så att gravstenar syns inte.

 En vanlig bild hur Judiska församlingen och Chevra Kadisha tar hand om Förintelsens offers gravar.

Det speciella är att man vattnar inte gräsmattan där och ifall man klipper gräsmattan så lämnar man gräsklippet på gravstenarna. Det bidrar till att lavar och mossor får ett utmärkt miljö att växa på. Till vänster ser man ett annat fält där man begraver sedan 5 år tillbaka, där vattnar man faktiskt och gräsmattan ser grön och frodig ut.

Man ser på de två rader som är att det finns bruna fyrkanter i gräsmattan. De. representerar platsen där två av 6 minnesstenar stod. 6 minnesstenar som representerade 6 miljoner mördade judar.  De stenarna var en del av Holocaust monumentet som Judiska församlingen har skändat under sommaren 2020 - exakt på dagen de de Vita båtar började frakta de överlevande från Bergen-Belsen till ett antal hamnar/sjukhus i Sverige.

Skändningen är unik och numera känt i hela världen. Senast har ja blivit tillfrågad om det våldsamma agerandet av judiska församlingen av Sveriges ambassadör i Israel.

Monumentet som jag nämnde nyss bestod av de 6 minnesstenar med 6 namn på de ökända förintelseläger som Auschwitz, Treblinka, Belzec... och de gravstenar av de som kom med de Vita Båtarna och dog strax därefter på de svenska sjukhusen.

I den nyss utgivna boken av myndigheten Levande Historia finns ett foto av gravvården av den första kvinnan som dog i Stockholm, Vera Kraemer. Föreningen förintelsens Minne har spenderat drygt 250 000 kronor för att göra gravarna och gravstenar synliga. En del gravstenar har vi renoverat helt.

Bilden från det i mars utgivna boken skiljer sig dock totalt från hur gravvården ser ut. Istället för gravstenen har nu i månader legat en frigolitklump. Den har legat så länge att lavar och mossor börjar färga den grön. Det mest fruktansvärda är att det som Föreningen Förintelsens Minne kämpar emot, att Förintelsens offer inte skulle förbli namnlösa har blivit ett faktum. Vera Kremer har blivit igen ett nummer, precis som i ett koncentrationsläger. Det är Judiska församlingen och Chevra Kadisha som står för den nya skändningen. Detta trots att Riksantikvarieämbete tycks ha bekostat tvenne gången samma projekt. 

I den nya antologin utgiven i mars 2023 av Myndigheten Levande Historia, Någonstans i Sverige, finns en bild hur en gravstenen vid Vera Kraemers grav såg ut efter att Föreningen Förintelsens Minne har restaurerat den.


I den nya antologin utgiven i mars 2023 av Myndigheten Levande Historia, Någonstans i Sverige, finns en bild hur en gravstenen vid Vera Kraemers grav såg ut efter att Föreningen Förintelsens Minne har restaurerat den. Här är samma plats som visar hur Judiska församlingen agerar när det verkligen gäller att ta hand om Förintelsens Minne.






Riksantikvarieämbetet har redan lämnat tvenne gånger anslag till projektet. Första gången har medel gått istället att avlöna en arbetslös akademiker, bekant till församlingens ordförande. Så försvann de anslag från riksantikvarieämbetet. En del av pengarna tycks ha gått att riva ner, skända Förintelsemonumentet. Föreningen Förintelsens Minne har tillskrivit om detta chefen av Riksantikvarieämbetet med tanke att det är svenska skattemedel som tycks ha används ville vi ha specificering av en ytterst mystiskt faktura.

Riksantikvarieämbetet vågar inte granska det obekväma, detta särskilt då deras tidigare medarbetare som var ansvarig för att anslagen skulle förbrukas i enighet med rådande regler Isak Reichel (då generalsekreterare på Judiska Församlingen var samtidigt anställd som sakkunnig av Riksantikvarieämbetet). Isak Reichel är numera direktör och myndighetschef på Myndigheten för stöd till trossamfund.

Daniel Leviatan har plagierat resultat av Föreningen Förintelsens arbete. För det har han blivit anmält till Lunds Universitets rektor.