Saturday, September 26, 2020

Minnet av flykten över Öresund - Skall 6 höj- och sänkbara pollare runt de judiska institutionerna påminna oss om antisemitismens utveckling i Sverige?

Förintelsemonumentet "6 stenar - 6 miljoner" som den Judiska församlingen nyligen skändade (Juli 2020) och förde bort minnesstenarna till en okänd plats. Kanske skall de användas i församlingsbyggnaden på Wahrendorffsgatan till att stoppa antisemitismen, den interna och externa och terrorn? En daglig påminnelse för de som inte längre minns!


Mitt inlägg om Räddningen av de danska judarna var bara en påminnelse om vad som har skett och vad som skulle ske kunna under det judiska nyåret för 77 år sedan (en deportation till dödslägren). Jag skrev inte mera för att jag ansåg att händelsen ingick i den basala kunskapen när det gäller judar och Förintelsen. Tyvärr, så glöms sådana händelser i dagens massmedia. 

I år - den 1 september har vi inte blivit påminda att denna dag startade ett stort krig där mellan 55 till 60 miljoner människor dog. Under den andra världskriget infaller även Förintelsen av 6 miljoner judar. 

Varför görs inget i Malmö? Varför styrs alla politiska miljoner kronor huvudsakligen till säkerhet av judiska institutioner? Det sätts snart 6 höj- och sänkbara pollare vid synagogan i Stockholm för 14 000 000 kronor, ett slags tredje Förintelsemonument i Stockholm.  Ett slags skam-pollare som visar tydligt att integrationen i det svenska samhället av de stora flyktingsgrupperna var ett stort politiskt misslyckande.

På bilden ovan Förintelsemonumentet "6 stenar - 6 miljoner" som den Judiska församlingen nyligen skändade och förde bort minnesstenarna till en okänd plats. Kanske skall de användas till att stoppa antisemitismen, den interna och externa och terrorn? En daglig påminnelse för de som inte längre minns!

Det sätts snart 6 höj- och sänkbara pollare vid Stora ssynagogan i Stockholm för 14 000 000 kronor, ett slags tredje Förintelsemonument i Stockholm.