Saturday, October 9, 2021

Mosaiska Församlingen (Judiska församlingen) bär ansvaret! Rent slarv med Förintelsens offers namn på gravstenar.

Ett av många exempel är Henrik Zierer hur det gick till. Alla dokument som Henrik Zierer hade med sig pekar på att hans namn stavades med Z. Hans namn finns rätt stavat på hans brittiska Field Medical Card, svenska Inresekortet och Läkarkort han erhöll på beredskapssjukhuset i Magnus Stenbocksskolan som var en grundskola i Helsingborg och fungerade som ett beredskapssjukhus under sommaren 1945.
Då Henrik Zierer hade TBC, bestämdes att han skulle förflyttas till krigssjukhuset på Gotland. Zierer dog under transporten ombord på den Vita Båten HMS Prins Carl och begravdes på kyrkogården i Lärbro.
Felaktigheter funna på Förintelsens offers gravar är många. Namn, födelseland och födelseår är felaktigt uppgivna.

Judiska församlingen i Stockholm fick från Riksantikvarieämbetet anslag för att bl.a. rätta felen men använde stora delar av anslaget till annat, bl.a. till att avlöna en arbetslös akademiker, bekant till Judiska församlingens styrelse. Daniel Leviathan. Detta har rapporterats som "avvikelse" från projektet! Allt finns beskriver och finns att tillgå efter begäran till Registratorn vid Riksantikvarieämbetet. Där hittar man även andra avvikelser!

Information från USHMM databas:
HENRIK (DR.) ZIERER
Sex: Male
Date of Birth: 1904
Mother's Name: ROZA SIEGEL
Unit: 108/28 TMSZ
Draft Notice Place: Kassa
Place Captured: KELETI MAGYAR HADM.TER.
Date Missing: Jan 1943
Source List: LABOUR BATTALION
List Type: LABOUR