Friday, June 29, 2007

Jag anklagar sa Zola
Dreayfus affären upprörde många, däriblandEmile Zola som behandlade ämnet i den berömda texten J'accuse - Jag anklagar, och händelsen fick ett oerhört uppseende i Frankrike.

Långt senare, år 1906 prövades fallet på begäran av Dreyfus och hans släkt i en civil domstol. Dreyfus blev frikänd på alla punkter, efter att en av konspiratörerna inom arméns ledning hade bekänt.

Vad skulle hända om Dreyfus inte drev igenom rättegången, egentligen mot Franska Staten?

Först efter den civilia rättegången Dreyfus återfick sin militära titel och tilldelades hederslegionen. Man ställde dock upp helhjärtat med en storartad militärbegravning efter hans bortgång 1936.
Det hela helt apropå...Thursday, June 28, 2007

Ella, en musikers hund


Jag vaktar en av min frus systerdotters hundar, Ella. Den är hel underbar. Då dennes husse och matte är musiker vill den ogärna gå ut vid femtiden på morgonen. Ella manifesterar det tydligt. När hon återvänder hem så går direkt tillbaka till sovrummet och lägger sig igen.

Idag, troligen efter gårdagens regn så ville den absolut inte gå ut på morgonen så jag lät den sova.

På lördag startar vi vårt Ålands äventyr. 5 dagas bilresa från ö till ö tills man når Korpio på fastlandet.

Monday, June 25, 2007

Hundar och LivetDet är jättesvårt att skaffa en ny hund. Min mammas gamle student från slutet av 40-talet gjorde det. Bara några dagar efter att hans förra hund har gått bort. Jag var lite avundsjuk då hans inställning visar även inställning till livet. Hans hund är en tax som heter Draka.Nu har vi också varit på en kennel och tittade på en vit valp eller rättare sagt på tio sådana. Alla med tre svarta punkter: ögonen och näsa.