Saturday, January 31, 2009

Akunia fyller årTårtan från Thelins, barnen från 5 trappor och maken bakom kameran.

Thursday, January 29, 2009

Nya tekniker på internet - en resa utan koldioxid utsläpp


Nya tekniker på internet ger möjlighet att reas till utlandet, vandra längs gatorna och titta på folk. Innan vi reste till Paris så gick jag på gatorna i den 5te stadsdelen. På samma sätt går det att promenera i Stockholm. Översta bilden är ingång till vår fastighet enligt www.hitta.se. Jag "gick" och tittade runt hörnan och hittade vår gyllene Fiat Punto.

Om man går till
http://share.gigapan.org/viewGigapan.php?id=13557

hittar man bilder av Warszawa tagna från Stalins skyskrapa. Från den första,panoramabilden kunde jag närma mig huset jag borde i "Dom bez kantów" och byggnader i närheten. LO 27 - min gymnasium. UW - Warszawa Universitet, ASP - Konsthögskolan. Längst upp syns Wislafloden.

Vill man se folk som jobbar över på Manhattan tittar man på:
http://share.gigapan.org/viewGigapan.php?id=996

Parisbilder finns också på:http://share.gigapan.org/viewGigapan.php?id=14980

Wednesday, January 28, 2009

Świat się śmieje Весёлые ребята Världen skrattarImorse tänkte jag i något sammanhang på att Świat się śmieje eller Världen skrattar som är titeln på Grigorij Aleksandrows film 1934. Musiken, filmen är nog en musical är komponerad av Isak Dunajewskij.

Filmen finns på googleserver
http://miesozerca.blox.pl/2007/04/Swiat-sie-smieje.html

Monday, January 26, 2009

Nelly komunicerar


Nelly var riktigt rörd när hennes systrar ringde eller egentligen "skajpade" till henne från Indien. Hon tittade på de på datorskärmen med nästan samma intresse som på TV-programmet med Cesar och hundarna.

I söndags fick jag ett konstigt telefonsamtal när jag satt i Metro i Paris. Min mobil ringde och jag hörde suckande och en tung andning. Det visade sig att Nelly tog min dotters mobil och ringde det sist uppringda numer som var till mig.

Paris - storm regn familj och vänner
a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://1.bp.blogspot.com/_sJ_0zbdd3dA/SX2BXrqTfbI/AAAAAAAAB_I/1_TzeUbXt48/s1600-h/Paris+Museum+Rodin.jpg">

Vårt hotell vid Rue Pascal var fantastidkt. Som min klasskompis från grunskolan skrev nära till Le Muff. Le Muff eller Rue Mouftard som var en underbar gata i Paris 5-te distrikt. Gatan sägs komma ihåg den neolitiska tiden.
Det såg ut som att tiden står stilla på den vänliga gatan. En jonglör stod vid samma gathörna som hans företrädare för 100 år sedan.