Saturday, December 13, 2008

Kungliga Djurgården på Luciamorgonen


Nelly och jag tog en morgonpromenad på Djurgården. Plötsligt märkte Nelly Madde och hennes hund på andra sidan av kanalen. De sprang runt och hälsade artigt på Nelly. Jag låtsades inte känna igen hundens matte som gömde sig bakom den stora kepsen.

Wednesday, December 10, 2008

Sunday, December 7, 2008

Iguasu vattenfall - Argentina och Brasilien
Vi landade vid Iguasu fallen på den argentinska sidan. Tillbringade först en eftermiddag där vid 50 C hetta och hög luftfuktighet. Fallen var fantastiska!!!

Nästa dag åkte vi tåg och bil genom regnskogen. Vi åkte senare en RIB-båt mot fallen och fick en riktig dusch där. Därefter zigzagade sig båten ned i forsen tills vi kom till lite lugnare vatten.

Igen i en öppen lastbil genom regnskogen. Inga djur (för varmt och för ljust) förutom ett par örnar. Underbar lunch i nationalparken. Grillad stek naturligtvis.

På eftermiddagen, när vi åkte vi åkte mot hotellet frågade Renée Hotel or Brasilien, jag svarade YES! och vi åkte mot gränsen.

Därefter över floden till Brasilien och så kunde vi beskåda fallen från andra sidan.

Jämförde turistbrochyrer och fallen vilka såg helt annorlunda ut beroende om de var argentinska eller brasilianska!


.

Buenos Aires
Så slutligen åt jag mina två middagar igår. Den sista efter midnatt på rummet. Kom 25 min efter beställningen. Den första var sniglar att börja med följda av en lobster. Allt sköljdes ned med champagne.

Dagen efter kom vi i arlas tid till Buenos Aires.