Saturday, October 14, 2023

Murder of Jewish children by Palestinian terrorists from Hamas - Korczak - The testimony of the father of a little girl who was shot on October 7th, 2023.



Janusz Korczak formulated numerous children’s rights, including the right of the child to die.

I thought about Korczak and what he wrote and thought about euthanasia. This has only an indirect connection with Korczak's thoughts in his Ghetto Diary where he writes about euthanasia and also about introducing a ward for the dying children in the orphanage on Dzielna Street in 1942. 

My mind wandered to the Warsaw Ghetto when I heard the testimony of the father of a little girl who was shot on October 7th, 2023 in a kibbutz by Palestinian terrorists from Hamas. He said he was afraid that his child was kidnapped by those monsters and lived in their captivity, stressed to death sitting in a dark room. It was the last thing he wanted among the horrible options.

If You do not understand the connection above, I am afraid that you do not understand Korczak and do not realize what happened just seven days ago when Jewish children were tortured, shot, decapitated, and kidnapped by Palestinian terrorists from Hamas.

.
Charred child body found in kibbutz

Friday, October 13, 2023

FLYTTA TILL RAMALLAH och FLYTTA TILL JERUSALEM

FLYTTA TILL JERUSALEM

Flytta det svenska generalkonsulat med ansvar för kontakter med den palestinska myndigheten 10 kilometer norr om Jerusalem, till Ramallah. Sverige har sedan 1991 ett generalkonsulat i Jerusalem (Israels huvudstad) med diplomatisk personal som ansvarar för Sveriges officiella kontakter med den palestinska myndigheten. Palestinska myndighetens huvudstad är dock Ramallah beläget på Västbanken med omkring 27 460 invånare. (S)verige erkände Staten Palestina den 30 oktober 2014.


Samtidigt så bör man flytta den svenska ambassaden i Tel Aviv till Israels huvudstad Jerusalem (50 km) och ha enbart en svensk konsulat i Tel Aviv.

"De som överlevde låg under de andra som har skjutits" - Israel, oktober 2023 och Babij Jar, september 1941 - JUDENEXEKUTIONEN.

En karta från Stahlecker-rapporten. Samtliga mord på judar som registrerats i denna karta inträffade mellan 22 juni 1941 och 15 oktober 1941. Kartan visar området mellan den tidigare tysk-sovjetiska gränsen den 22 juni 1941 och området som den tyska armén har erövrat i Sovjetunionen fram till mitten av oktober 1941. En sammanfattande rapport av diagram, kartor och illustrationer sammanställdes av SS-Brigadier General Stahlecker. Den här informationen presenterades till riksdagen för Tyska rikets säkerhet i Berlin den 16 oktober 1941.

De två överlevde som överlevde Babi Jar massakern låg under de andra som har skjutits. Efter flera timmar, på natten mellan den 29 och 30 september 1941 kom de upp ur ravinen. Deras berättelser liksom de tyska bödlarnas redogörelser på plats och därefter vid Nürnbergrättegångarna ger en klar bild vad som hände. 

Dina, en av de två som överlevde massakern beskrev exakt hur det gick till:
Sedan såg jag en "korridor" med två rader tyskar och ukrainska poliser på båda sidor. En eller två av dem hade batonger eller hundar. Alla höll gummibatonger eller stora tunga träpåkar. Vi skulle passera hela korridoren, som jag kallat den här slakten. Alla gick igenom. Jag stannade en stund för att jag var rädd för att fortsätta. När människor passerade genom korridoren, slogs de av tyskarna och miliserna från båda sidorna av korridoren. Om någon föll, blev man angripen av en hund som rev ens kläder och kropp. Slagna, blodiga och skräckslagna sprang folk ned längs korridoren mot de ukrainska milismännen som beordrade de klä av sig nakna och rev kläderna av offren. Miliser slog dem fruktansvärt med vad som hade till hands. Vissa ukrainska poliser och frivilliga hade på sig även knogjärn.

De mest råa morden under andra världskriget. Kobno - Litauen. SS-Standartenführer Karl Jäger var mellan 1941 och 1943 befälhavare för Einsatzkommando 3 inom Einsatzgruppe A. Karl Jäger prisar i sin rapport till Berlin (Jägerrapporten) de tappra litauiska partisaner (bilden ovan) som deltagit aktivt i massmördandet av judar. Lite speciella partisaner som inte vänder sig mot ockupanterna. Det var Algirdas Klimaitis styrka ur den paramilitära, klart antisemitiska Litauiska Aktivistfronten (Lietuvos aktyvistų frontas) som samlade ihop den 27 juni 1941 sextioåtta judar – män, kvinnor och barn – vid Lietukis garage i Kaunas - Kovno. Mördandet ägde rum helt öppet mitt på ljusa dagen och inleddes med att offren blev slagna, sparkade och spolades med vatten. Därefter gick mördarna lös på offren med långa järnstänger. En av förövarna var Algirdas Antanas Pavalkis. Under massakerns gång skall åskådare ha applåderat och påhejat mördarna och när alla offren var döda, sjungit den litauiska nationalsången.


Thursday, October 12, 2023

Levande Historia - 40 år - När Överlevande från Förintelsen protesterade i april 1983 mot PLOs Arafats besök i Stockholm på inbjudan av Olof Palme.



Per Ahlmark sa efteråt -jag frestad att säga att där Palme går in går moralen ut!

I mitt arkiv så har det här fotot en text: När gamla och unga judar vågade protestera!

Levande Historia
Överlevande från Förintelsen protesterade i april 1983 mot PLOs Arafats besök i Stockholm på inbjudan av Olof Palme. Hela Stockholm var täckt med sådana affischer, även riksdagshuset.

Historia bakom fotot.
Redan 1965 hade utrikesminister Sten Andersson (S) tagit palestiniernas parti emot Israel, och enligt hans egna ord var han arkitekten till att utforma det som i dag kallas "Palme-linjen".
Flera västerländska demokratier tog avstånd från PLO, men det gjorde inte Olof Palme. Samtidigt som Arafat ägnade sig åt att planera och beordra terrorattentat mot judiska civila i stor skala passade Palme på att bekanta sig med honom personligen. Det första dokumenterade mötet dem emellan ägde rum 1974 i Algeriet.

Aktion
Daniel Kraus skrev Hur de Överlevande från Förintelsen protesterade i april 1983 mot PLOs Arafats besök i Stockholm på inbjudan av socialdemokraterna (SAP) och Olof Palme: Jag var med och protesterade mot Arafats besök i Sverige 1983. Det här är ett foto på en av de två affischer som vi gjorde. Vi klistrade t.o.m. på riksdagshuset. Polisen bara tittade på och kommenterade med "Var försiktiga så ni inte hamnar i trubbel".

Vi klarade oss. Det mest fantastiska var att det var många äldre som hjälpte till, bl a herrarna Luxemburg och Lederman Jozef, pappa till Jurij Lederman och min lärare i jiddisch. Härliga, tuffa människor, inte ett dugg rädda.
Det gick fantastiskt bra. Det var många som anammade vår uppmaning och ringde socialdemokraternas kontor på Sveavägen. S-växel blev blockerad.

Fortsättning på aktionen
Det var också ett möte i Storkyrkan till stöd för Israel, skrev Daniel Kraus. Per Ahlmark skulle tala. Dit kom Palme trots att han inte var bjuden och ville absolut hålla ett inledande tal från predikstolen. Han blev utbuad. Många visslade under hela talet. Det hela blev ett het stoff för pressen. Vi fick tjocka rubriker och bilder på 1:a sidor. Judiska församlingens rabbin försökte be om ursäkt i DN för att vi buade men vi fick fullt stöd från pastor primarius Ludvig Jönsson. Han skrev tom i DN och försvarade oss. Jag glömmer aldrig honom. Ludvig Jönsson var en Mensch.

MÖRDARVÄN, UT UR KYRKAN, DIN JÄVEL!
Först var det PLO-barnsoldater med kalashnikov (i trä) som gick genom Stockholm den 13 april 1983. Därefter, på kvällen: "Unga judar skrek, spottade och kastade glåpord efter Palme i Storkyrkan. Mördarvän, ut ur kyrkan, din jävel! Stick åt helvete...".

Birgit Friggebo (Fp) påpekade att de oppositionella inom socialdemokratin inte fick, som planerat, tala vid kvällens möte och utan att Palme dök upp, oplanerat i stället.

2023
Magdalena Andersson åker till Göteborg under torsdagen då hon skall ha ett antal möten dagen därpå. Sent på kvällen (21:15) den 12 oktober besöker hon Göteborgs synagoga och håller ett anförande för att hedra offren av massakern i Israel. Vem har bjudit henne diskuteras. En del lämnar synagogan i protest.

Per Ahlmark sa efteråt -jag frestad att säga att där Palme går in går moralen ut!

Första juden från Polen och Den siste juden från Polen.






Jag var den första juden från Polen som kom till Sverige efter 6-dagars kriget 1967. Mina föräldrar, båda Överlevande hoppades på att jag skulle på något sätt stanna i Sverige och inte återvända till Polen där den statsstyrda antisemitismen växte från dag till dag.

Kanske därför reagerade jag på titeln av en bok publicerad av Bonnier 1944 - Den siste juden från Polen av Stefan Szende. Det var en sjunde book som Szende publicerade. Stefan Szende föddes 1901 i Szombathely, Ungern i en judisk familj. Han blev på tidigt stadium engagerad i olika kommunistiska och socialistiska organisationer i Ungern och därefter i Tyskland. I Tyskland fick han på tidigt stadium erfara Gestapotortyrer, koncentrationsläger och fängelse då han arresterades 1934 för sin partitillhörighet i SAPD, ett litet parti mest bestående av intellektuella och ungdomar som försökte etablera en enhetsfront mot fascismen. Ett parti såsom andra partier i Nazityskland har förklarats ogiltiga. I slutet av 1935 blev Szende frigiven och utvisad till Tjeckoslovakien. År 1937 år han veta att det skulle bli svårt att få fortsatt asyl i Tjeckoslovakien och sökte han sig till Sverige och anlände tillsammans med frun och dottern till Stockholm i slutet av oktober 1937. Som skäl för Sverigevistelsen hade Szende uppgivit att han skulle vara utrikeskorrespondent för en tidning i Prag. Den ekonomiska situationen var inledningsvis bekymmersam för familjen Szende. Han försökte att få hjälp av Fackliga och politiska emigranters hjälpkommitté men dess sekreterare förklarade att Sverige inte behövde några fler kommunister eller halvkommunister och att familjen gjorde bäst i att resa vidare snarast. Szende ansträngde sig emellertid för att snabbt lära sig svenska och kunde efter några månader tala hjälpligt. Szende fick hjälp av rektorn för Birkagårdens folkhögskola, Gillis Hammar ett välkänt namn i judiska kretsar i Stockholm, då han även tog emot många judiska flyktingar vid Birkagårdens folkhögskola.

Tillbaka till "Den siste juden från Polen". Var och hur Szende träffade Adolf Folkman vet jag inte riktigt. Kanske var det på den ovannämnda Birkagårdens folkhögskola. Tiden var dock senhösten 1943 och platsen var Stockholm. 

Adolf Folkmans livsresa som är kopplad till Förintelsen startar först i juni 1941. Vid den tiden bor han med sin hustru Ester Grüntuch i Lwów. Han flyttade dit från Krakow redan 1935 och gifte sig där i juni 1938.  Fram till Tysklands anfall mot Sovjet, levde Folkmans ett relativt normalt liv i Lwów. Med de tyska truppernas attack mot Sovjet, den 22 juni 1941 med afterföljande inmarsch i Lwów ändrade sig situationen för judarna där diametralt. 

Pogromer och gettotiden i Lwów.
22 juni 1941 invaderade Tyskland Sovjetunionen och staden Lviv ockuperades av tyskarna den 30 juni. Den stora pogromen i Lwów ägde rum 30 juni–2 juli och 25 juni–29 juli 1941. Den förövades av ukrainska civilpersoner och miliser  Tusentals judar mördades under pogromen där (6,000-7,000 judar mördades). Alla pogromer skedde av den ukrainska polisen och civilbefolkningen med tyskarnas outtalade stöd och godkännande.

Den 8 november 1941 upprättade de tyska myndigheterna ett getto i stadens norra delar. Senast den 15 december skulle alla judar ha flyttat dit. Drygt 110 000 judar bodde i gettot (ett område där tidigare bodde 26,000) Gettot omgavs av taggtrådsstängsel och vakttorn. Endast med speciella arbetspass gick det att lämna och återvända till gettot.  Vita armband med Davidstjärna infördes. Trångboddhet, brist på mat och mediciner bidrog till en dödlighet utöver det normala.
Efter Wannesee konferensen i  i januari 1942, i mitten av mars 1942 genomfördes de första deportationerna av judar från gettot till förintelselägret Belzec, tio mil norr om Lviv. Under ca två veckor deporteras ca 15 000 judar till Belzec där de mördades i lägrets gaskammare. Majoriteten av dessa var gamla, kvinnor, barn. I augusti 1942 genomfördes det som kallades för den Stora aktionen då ca 50 000 judar deporterades till Belzec. Efter denna aktion så återstod ca 65 000 judar i gettot och gettogränser ändrades.
I november 1942 deporterades ytterligare ca 5000 judar till Belzec. Samma månad mördades mellan 15 000 – 20 000 judar vid Piaski intill Janowska koncentrationsläger i utkanten av Lviv. Efter dessa två aktioner minskade gettots yta ytterligare. I januari 1943 mördades ytterligare ca 15 000 – 20 000 judar vid Piaski. Efter det genomsöktes gettot ocg judar som upptäcktes sköts på plats eller skickades till Piaski där de sköts. Det som blev kvar  var ett arbetsläger för de kvarvarande judarna.

Från Lwów till Warszawa - 1943
Adolf Folkman bestämmer sig att åka från Lwów till Warszawa 1943. Både Warszawa och Lwów ligger då inom GG. Troligen rör sie hans flytt om en tågresa. Den var farlig. Han fick börja "spela polack". Om han själv ordnade resan eller fick hjälp av kurirer som han nämner i en interview är det oklart. Min moster Krystyna Rozental var en sådan kurir. Hon eskorterade judar från olika städer till Warszawa och där även in i gettot. Det låter för många paradoksalt men i getton kunde man leva utan stress att bli angiven som jude.

Med hjälp av falska id-papper anmälde sig Adolf som polsk arbetare Adam Zawartik i organisation Todt. Många polacker gjorde det och skickades till arbeten i Tyskland. Efter bara några veckors arbete i Tyskland fördes Folkman genom Berlin och Stettin till Norge. Organisationen Todt som han arbetade för fick i Norge ett eget namn - Einsatsgruppe Wiking. Einsatsgruppe Wiking EW, ägnades sig åt att bygga militära anläggningar fanns även i Finland. 

Flykten
Adolf-Adam flydde därifrån i slutet av oktober 1943 genom gränsen till Sverige. Det var en rymning med flera polacker involverade. Efter att de har passerats gränsen har de tagits om hand av svenska militären och överlämnad till polisen i Tärnaby varifrån han skickats till Stockholm där det fanns ett polskt konsulat.

Adam Zamartik som frivilig annälde sig till organisationen Todt. Inom denna organisation arbetade han sedan som byggnadsarbetare
pa olika platser 1 Tyskland till september 1943, han tillsammans med en del andra polacker
akickades till Norge för uppförande av baracker norra, arktiska Norge.
Bland Hitlers arktiska projekt, var bl.a. en järnvägslinje fron syd till norr, tänkt att sluta först i Kirkenes vid den dåvarande finska gränsen. 





Organisation Todt-chef Albert Speer (till höger) med general Eduard Dietl på en okänd arktisk flygplats 1943. Bundesarchiv, Bild 183-J16636/CC-BY-SA 3.0. Insatser av OT i Norge gick sedan 1942 under namnet Einsatzgruppe Wiking - EW.


66.3 KM  48.9 KM

Från Mo i Rana, Nordland Fylke, Norge - Till Vilasund, Vasterbottens Lan, Sverige



EG Wiking
Norge var en byggarbetsplats under den tyska ockupationen, präglad av enorma projekt och många tyska byggare. Albert Speer skickade våren 1942 en insatsstyrka från byggorganisationen Organisation Todt (OT) till Norge för att ta en ledande roll i genomförandet av ett flertal militära projek. Genom en skriftlig verkställande order formaliserade Hitler uppdraget som ett program. OT skulle öka prestanda och effektivisera resursanvändningen, samtidigt som organisatoriska (företag), fysiska (material) och mänskliga (tvångsarbete) resurser skulle hämtas från utlandet. Ambitionerna var för stora för att programmet skulle förverkligas, men tillgången på resurser och resultatet väcker frågor om ockupationskostnader och den snabba återhämtningen. Utländska tvångsarbetare stod för de största kostnaderna för investeringsprogrammet. De skulle förverkliga Hitlers vision om att med järnväg knyta ihop hela Norge ända bort till Kirkenes, den nordostligaste staden inte så långt från sovjetiska Murmansk. Det skulle också säkra en transportväg av svenskt malm från Kiruna. 
Arbete i Norge var svår. Det arktiska klimatet och den ofta totala bristen på närliggande bilvägar underlättade inte. Som vanligt skulle OT främst förlita sig på slavarbetare, huvudsakligen sovjetiska och jugoslaviska krigsfångar. Det OT-avdelning som ansvarade för detta mest extrema järnvägsprojekt kallades OT-Einsatzgruppe "Wiking". Projektet bedrevs helt till slutet av Tredje rikets existens, till en kostnad av tusentals liv. 


Utländska tvångsarbetare stod för de största kostnaderna för investeringsprogrammet. skulle förverkliga Hitlers vision om att med järnväg knyta ihop hela Norge ända bort till Kirkenes, den nordostligaste staden inte så långt från norsk-finska gränsen, numera norsk-ryska, nära sovjetiska staden Murmansk. Fågelvägen är avståndet mellan Murmansk och Kirkenes bara 147 km.


År 1943 - Deras liv hängde på det som hängde i deras underbyxor.
År 1943 blev min far Misza Wasserman en polack med namnet Michal Wroblewski. Samtidigt blev Adolf Folkman Adam Zawartik. Detta att båda anmälde sig frivilligt till att arbeta för tyska byggföretag räddade tillfälligt deras liv. Adam Zawartik anmälde sig som frivillig polack till arbeten i Tyskland. Det skedde på ett rekryteringskontor i Warszawa. Min far vågade dock inte att anmäla sig i Warszawa där framför de tyska rekryteringskontoren fanns oftast polska shmalcowicy som letade där för judar för att pressa de på pengarna.
Som den kanske grova titeln på denna stycket anger så "Deras liv hängde på det som hängde i deras underbyxor". De mest farliga stunderna var när de vid rekryteringen skulle läkarundersökas eller som en arbetsgrupp gå till ett badhus. Deras arbetsgrupp bestod av polacker och det betydde att de kunde bli när som helst avslöjade som judar.

Szendes bok, Adolfs berättelse slutar i Sverige år 1944. Då hade Stefan Szende anställt Adolf som medförfattare vilket påpekas i ett antal dokument som skulle visa att Adolf inte betungar den Svenska staten med sin person. Detta var viktigt ur flera synpunkter och det har Szende själv erfarit vid sin flykt till Sverige.

Adolfs Polen resa - Bigami - Hindersprövning och Månggifte.
Hindersprövning är en i Sverige lagstadgad undersökning som måste göras innan två personer får gifta sig. Hinder föreligger om någon av de båda är underårig eller redan gift eller om de båda är nära släkt. Ett hinder är således att man tidigare sedan är gift då får inte ingå äktenskap. Detta var troligen ett problem för Adolf som har deklarerat att han var, sedan 1942 gift med Estera G.

Den tyska Arbetsförmedlingen tryckte glada posters för att polacker skulle söka sig till arbete i Nazityskland.

Arbeitsbuch für Ausländer


Adolf Folkman (Adam) Arbeitsbuch für Ausländer där det står som nationalitet Pole.







Wednesday, October 11, 2023

J'accuse...! - (S)wedish US$ 60.9 million support to Palestine? - The results of Palestinian children's education with glorification of terrorists who committed atrocious acts of violence are today slaughtered Israeli children!

J'accuse...! - (S)wedish US$ 60.9 million support to Palestine? - The results of Palestinian children's education with glorification of terrorists who committed atrocious acts of violence are today slaughtered Israeli children.

So-called educational textbooks produced by the UN’s Palestinian refugee agency contained for years the incitement to violence against Israel and hatred of Jews.

United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) produced educational literature that encourages jihad, violence, and martyrdom, promotes antisemitism, and promotes hate, intolerance, and lack of neutrality.

The material also almost never refers to Israel by name, but rather as “the Occupation,” “the Zionist Occupation,” “the Zionists,” or simply as “the Enemy”.

UNRWA uses terminology such as “the Racist Expansion and Annexation Fence,” referring to the West Bank security barrier, and “Zionist aggressions” as a way to characterize military engagements between Israel and Hamas in the Gaza Strip. UNWRA has been left severely crippled in 2018 after the administration of U.S. President Donald Trump decided to cancel all U.S. funding to the organization, citing anti-Israel bias and misuse of funds. Numerous other countries continued and also increased their support, read Sweden.

Sweden is a key financial and political partner of UNRWA. Last year, 2022, Sweden contributed US$ 60.9 million to the Agency, ranking 4th among the Agency’s overall donors.

It is likely that Sweden (SIDA) does not care that textbooks distributed by the United Nations' Palestinian refugee agency include incitement against Israel and glorification of terrorists who committed atrocious acts of violence.

Remarks tonight by President Biden

The people of Israel lived through one such moment this weekend. The bloody hands of the terrorist organization Hamas — a group whose stated purpose for being is to kill Jews.

This was an act of sheer evil.

More than 1,000 civilians slaughtered — not just killed, slaughtered — in Israel. Among them, at least 14 American citizens killed.

Parents butchered using their bodies to try to protect their children.

Stomach-turning reports of being — babies being killed.

Entire families slain.

Young people massacred while attending a musical festival to celebrate peace — to celebrate peace.

Women raped, assaulted, paraded as trophies.

Families hid their fear for hours and hours, desperately trying to keep their children quiet to avoid drawing attention.

And thousands of wounded, alive but carrying with them the bullet holes and the shrapnel wounds and the memory of what they endured.

You all know these traumas never go away.

There are still so many families desperately waiting to hear the fate of their loved ones, not knowing if they’re alive or dead or hostages.

Infants in their mothers’ arms, grandparents in wheelchairs, Holocaust survivors abducted and held hostage — hostages whom Hamas has now threatened to execute in violation of every code of human morality.

It’s abhorrent.

The brutality of Hamas — this bloodthirstiness — brings to mind the worst — the worst rampages of ISIS.

This is terrorism.

But sadly, for the Jewish people, it’s not new.

This attack has brought to the surface painful memories and the scars left by a millennia of antisemitism and genocide of the Jewish people.
 


The brutality of Hamas — this bloodthirstiness — brings to mind the worst — the worst rampages of ISIS.

Tuesday, October 10, 2023

Old Orphans and New Orphans - Israel Today - "No cause, no war is worth depriving children of their natural right to happiness" wrote Janusz Korczak.

"No cause, no war is worth depriving children of their natural right to happiness" wrote Janusz Korczak.


I just came back from Israel. This time I was interviewing the Orphans that arrived in Israel after WWII ended. They are 80 plus of course. One of the last orphans, Holocaust survivors.

My former trips in Israel were also dedicated to meet the orphans, orphans from the Korczaks Orphanage in Warsaw.

36 hours after I left Israel there are suddenly new orphans, Jewish children. Their parents were murdered on October 7th, 2023 by Hamas terrorists. Often were also their brothers and sisters murdered in front of them.

Janusz Korczak wrote, “War is an abomination. Especially because no one reports how many children are hungry, ill-treated, and left without protection. Before a nation goes to war it should stop to think of the innocent children who will be injured, killed, or orphaned. No cause, no war is worth depriving children of their natural right to happiness.”


9/11 och 10/8 och Yom Kippur kriget - Dagarna att minnas - Mitt folk - Never again!




 

Monday, October 9, 2023

Svenska Dagbladet visar Gaza - Varför? - Alla vet att det svenska biståndet används till terrorism! - Vad säger S, M, SD och KD? - Sverige erkände "Staten Palestina" den 30 oktober 2014.

Den 1 juni 2023 trädde i kraft en utvidgad lag om deltagande i samt finansiering av terroristorganisationer. Det skulle därmed bli straffbart att delta i och finansiera terroristorganisationer. Ett antal S-regeringar och nuvarande regering borde därför straffas!

Socialdemokraterna är i dagsläget inte beredda att dra in biståndet till Palestina. Andersson (S) berättar en gammal saga att "det är inte Palestina som gör det här, det är en terroristorganisation. De som styr i Palestina är politiska motståndare till Hamas". "De som styr i Palestina" - skrattretande! är "De som styr i Palestina" motståndare till palestinsk terrorism? Herr Abbas har inte uttalat sig i frågan.

Statsminister Ulf Kristersson (M) säger också att det nu görs en översyn av det svenska biståndet till Palestina.

Efter Hamas attack mot Israel krävde Johan Pehrson (L) att allt det svenska biståndet till Palestina ska dras in. Samma kräver Sverigedemokraterna (SD).

Även Kristdemokraterna vill att biståndet fryses omedelbart. Inget avståndstagande från den palestinska ledningen dit då svenska skattemedel skickas. Mycket anmärkningsvärt.

KD och SD vill se över det av S genomdrivna erkännandet av "staten Palestina"! Tack! Äntligen. 

Idag vajar terroristflaggor vid "Palestinas ambassad" i Stockholm, Rådmansgatan 48 och vid Rosengård i Malmö där det pågår en familjefest.

Den 1 juni 2023 trädde i kraft en utvidgad lag om deltagande i samt finansiering av terroristorganisationer. Det skulle därmed bli straffbart att delta i och finansiera terroristorganisationer. Ett antal S-regeringar och nuvarande regering borde därför straffas!

Sunday, October 8, 2023

Since 2000 the city of Sderot has been a target of rockets fired from the Gaza Strip into Israel. Now, not just the rockets but also Palestinian terrorists driving into Sderot.

The gesture of sticking out one's tongue, she said, can have multiple meanings. Here this gesture might express disgust towards terrorists.

Since 2000 the city of Sderot has been a target of rockets fired from the Gaza Strip into Israel.
Now, not just the rockets but also Palestinian terrorists driving into Sderot.
I heard that more than 10,000 rockets have hit the city since 2001. With only 15 seconds of warning of an incoming rocket, bus stops are bomb shelters, playground animals are bomb shelters, and shop basements are bomb shelters. Sderot is called, the bomb shelter capital of the world.

Sderot is located less than a mile from Gaza and is notable for having been a major target of Qassam rocket attacks from the Gaza Strip. The Israeli government built concrete shelters all over the town and installed a "Red Color" (צבע אדום) alarm system to warn citizens of impending rocket attacks. Citizens are given 7–15 seconds to reach shelter after the sound of the alarm.


Sderot is called, the bomb shelter capital of the world.

Sderot is called, the bomb shelter capital of the world.

Sderot is called, the bomb shelter capital of the world.