Saturday, November 21, 2009

Hauz Khas galerier

Idag har vi besökt gallerier fast det var konstgallerier... i stadsdelen Hauz Khas som betyder De Kungliga vattenreservoaren. Området var känd som lärosätet sedan 1100 talet och nu huseras av konstgallerier och artister.
Vid vägkanten där hittade jag en gammal vagn med trähjul, den var så vacker!

Friday, November 20, 2009

Indien gatukök


qq

Utsikten från G&Gs hus i GargoonAtt titta på ett och samma område under olika tider ger faktiskt en massa information som man missar annars. När jag har kommit hem och tittade ånyo på bilderna så upptäckte jag dels deet lilla barnet som sov fortsättningsvis på den stora sängen som är sängplatsen för hela familjen. Barnets föräldrar har gått upp tidigare för att få upp elden och förberedda för den kommande komersen.

Jag har fotat en korsning nära G&Gs hus i Gurgoan. Allt fotat från deras terrass på 18 våningen.

Vid soluppgången kryper folk ur deras tält och värmer sig något i den uppgående solen. Därefter följer städning samtidigt som man öppnar sina stånd.

Så småningom börjar trafiken tättna och första kunderna anländer.

Vad hände igår?Försöker att sortera de tusentals dagliga scener och intryck vi får uppleva i New Delhi. Igår var vi på det statliga Järnvägsmuseet som ligger bland alla ambassader och legationer. Trots att det egentligen handlade om gamla lok och vagnar så blev vi mest tagna av barn och ungdomar som kom dit på sin vinter klassresa. Alla så glada i sina olika skoluniformer.

Bland lokomotiver och vagnar var nog monorail från 1909 den mest intressanta. De var i tjänst i 18 år. Det yttre hjulet gick längs landsvägen! Tala om att samsas om utrymmet!
Titta på Youtubes http://www.youtube.com/watch?v=v5WUu0_MFNE

Thursday, November 19, 2009

IndienbilderJag har ett flertal bilder i huvudet som jag har ännu inte överfört till bloggen. Det gemensamma hämnaren är just att de har bär jag med mig i mina grå celler.

Möblfabriken och torrvedhämtare

Idag besökte vi Möblefabriken och Antikfabriken. På väg ditt mötte vi ett flertal kvinnliga torrvedhämtare. Jag såg de också komma från armébaser där de tilläts att plocka ved i regementets parker. Vi köpte två urgamla skåp som var gjorda förra veckan.

Wednesday, November 18, 2009

Taj Mahal gör intryck


Taj Mahal gör intryck, jag höll att falla medvetslös.

Man kör faktiskt riktigt bra i IndienMan kör faktiskt riktigt bra i Indien fast man inte riktigt följer trafikreglerna. Vår 8 timmars resa till och från Agra gick jättesmidigt trots kameler, kor och kanske det mest konstiga bilar som åkte i motsatt riktning på motorvägen. Men bilar som kör i motsatt riktning på motorvägen är inte något stort problem i Indien, man kör bara förbi de oftast utan ens att tuta. Ingen är förvånad då alla skall fram. De som omkommer är inte trafikoffer, det var helt enkelt deras öde.....

Monday, November 16, 2009

Alla är så vänliga

sk om man köper saker.