Saturday, May 24, 2008

Naken Janne och Nathalies "shower" - möhippa

Innan bröllopet brukar brudens vänner anordna en möhippa för den blivande bruden. Initiativet och huvudansvaret faller ofta på brudtärnan(or). Den blivande bruden utsätts för diverse minnesvärda aktiviteter och upptåg.


Det krävs mycket planering för att möhippan ska bli en lyckad tillställning och så allt "klickar".


Möhippan är ett bra tillfälle att lära känna brudens alla väninnor innan bröllopet eftersom det inte blir så mycket tid att prata med alla på själva bröllopsdagen.
Man bör vara ute i god tid för att planera alla aktiviteter så att de inte blir uppbokade eftersom man ofta är en ganska stor grupp.

Ingen möhippa är den andra lik. Gemensamt är dock att den blivande bruden ska vara helt ovetande och kidnappas är ett måste, likaså att hon ska kläs ut. Om man vill vara snäll kan utklädnaden enbart bestå av en slöja som man har satt fast lite roliga saker i. Bruden ska inte behöva betala för någonting utan utgifterna bör delas upp mellan alla deltagare. Kvällen kan avslutas på någon trevlig restaurang tillsammans med alla väninnorna.

Nanna och Anna var de drivande tärnorna bakom Nathalies möhippa. Se nedan:

MÖHIPPA FÖR NATHALIE WROBLEWSKI (soon to be mrs. Gustaf Piehl…)

08:00 Kidnappning – Naken-Danne kommer och bjuder Nathalie på frukost.

08:30 Alla möhippedeltagare samlas vid Östra Station (tunnelbaneuppgången) för upphämtande av bruden.

08:50 Avfärd till Södertälje

10:00 Tandemskärmflygning (det finns en plan B)

Flygningen sker med en speciell tandemskärm som nästan är dubbelt så stor som en vanlig glidskärm. Under en tandemskärmflygning får du möjlighet att själv prova på att styra och om så önskas hinner du med några svängar som får det att kittla i magen. Startmetoden varierar mellan olika startplatser, antingen sker det med hjälp av vinschning upp till mellan 300 och 600 meter eller så sker det från en klippavsats. Flygningen pågår från 7 upp till 30 minuter beroende på den aktuella dagens väderförhållanden.

11:00 Lunch

Vi har köpt med oss wraps/sallader och lite smått och gott som bubbel och chips mm.

13:00 Stripaerobics, Odenplan

Ta med träningskläder, träningsskor, handduk och ev vattenflaska. Fön- och stylingprodukter, shampoo, tvål och balsam finns.

15:00 Åka hem till Emma
Småäta lite och göra oss iordning. Kanapéer, jordgubbar, blanda drinkar

16:00 Fotograf Jan

Fota kalender med professionell fotograf. Ta med er varsitt tidningsurklipp med en pose som Nathalie får försöka efterapa. Ta även med ett plagg och en grej som Nathalie får ha på sig/med sig under fotograferingen.

18:30 Middag med mat från Carotte Catering.

23:30 Nattklubb Aladdin med bord och bubbel. De har bl a en schlager bar!