Friday, April 5, 2013

Warszawas Getto - Historisk förfalskning och okunskap





Warszawas getto bar inte Judar gula Davidstjärnor. Den tyska bilden från Warszawa Getto Upproret har används av den polska posten som satte gula Davidstjärnor på deras bröst. Något de hatade. För de var det en symbol av fångeskap och ett tvång till en underkastelse! Kvinnorna på bild, från höger Malka Zdrojewicz och systrarna Bluma and Rachela Wyszogrodzki. Bara Malka överlevda Förintelsen.
Historisk förfalskning och okunskap! Som jag skrev tidigare, så i Warszawas getto Judar var tvungna att bära på en vit armbindel med en blå stjärna. Inga gula Davidstjärnor. 




1 december 1939 utkommer en förordning att judar i Warszawa skall bära en vit armbindel med en blå Davidstjärna. I oktober 1940 offentliggör den tyske distriktschefen Ludwig Fischer att ett getto ska inrättas och i november är gettot ett faktum, omgärdat av taggtråd, plank och murar med ett fåtal in-och utgångar vaktade av polis och militär.



265 000 judar från Warszawas getto vilka deporterades och mördades i Treblinka bar på en vit armbindel med en blå stjärna. Samma typ av armbindel användes i ett flertal städer i Polen, bl.a. Krakow.

Under Warszawa Upproret förs de gömda sista gettoinvånarna ut ur en bunker de har gömt sig i. Gołda Stawarowska - är kvinnan med en armbindel med en Davidstjärna (markerad med en blå ring). Josef Blösche en SS-man med en maskingevär typ MP28, tittar rakt in i kameran.



265 000 Judar från Warszawas getto vilka deporterades och mördades i Treblinka bar på en vit armbindel med en blå stjärna. Vem tjänade på denna förfalskning av historien?


Kvinnorna på bild, från höger Malka Zdrojewicz och systrarna Bluma and Rachela Wyszogrodzki var med Upproret i Warszawas Getto som startade den 19 april 1943, dvs för 70 år sedan. De har tillfångatagits av tyskarna. Bara Malka överlevda Förintelsen.

Kvinnorna på bild är de som var med Upproret i Warszawas Getto som startade den 19 april 1943, dvs för 70 år sedan. De har tillfångatagits av tyskarna. Bilden har används av den polska posten som satte gula Davidstjärnor på deras bröst. Något de hatade. En symbol av fångeskap och tvång till underkastelse! Lyssna bara till Marek Edelman.

Polen och judar där verkar vara "allergiska" mot de blå-vita färgerna som även representerar staten Israel! 

Det är en skam att i Polen, som är ett fritt land delar man ut kännetecknet (Davidstjärna) som är en symbol för fångenskap av judarna - sa Marek Edelman, den sista överlevande bland ledarna för Warszawas getto upproret.