Wednesday, March 5, 2014

Marian Wroblewski och Gabriel Wroblewski vittnade "åt" Nowa Gazeta Polska Nowa Gazeta Polska - var det en falsk tillvitelse?

Marian Wroblewski och Gabriel Wroblewski (två med grått hår på bilden) vittnade "åt" Tadeusz Nowakowski och Nowa Gazeta Polska i Södertörns Tingsrätt att mina bilder är inte mina bilder

Tingsrätten, den här gången i Stockholm får kanske snart utreda om det var en falsk tillvitelse vittnen har lämnat till Södertörns tingsrätt där Nowakowski Tadeusz var den svarande.

Allt utifrån den starka bevisning som finns!


Domstolen ger mig rätt till mina bilder och avfärdar vittnesmålen av Marian Wroblewski och Gabriel Wroblewski som riktiga!

Södertörns Tingsrätt tog inte på allvar vittnesmålen från vittnen Marian Wroblewski och Gabriel Wroblewski som de har muntligt, under ed framfört till Södertörns tingsrätt (finns inspelade hos Tingsrätten). Marian Wroblewski vittnade bl.a. att det var han som tog bild nr. 3. Gabriel Wroblewski bekräftade det. Sanningen är att Marian Wroblewski fanns inte ens där... Den som i svensk rätt avgivit vittnesed inför domstol och sedan i sitt vittnesmål ljuger på ett sådant sätt att målets utgång påverkas kan dömas för mened.

SÖDERTÖRNS TINGSRÄTT DOM

2014-03-06


Bild 1 Tingsrätten finner att det av vad Romuald Wroblewski anfört är visat att bild 1 är ett fotografiskt verk och att han är upphovsmannen till bilden. Bilden är ett porträttfotografi av Romuald Wroblewskis far. Ett sådant fotografi är till
naturen bundet av sin form och fotografens möjlighet till variation och originalitet är begränsad.
Upphovsmannen kan dock välja iscensättning den fotograferade personens pose, belysning, centrering, fotovinkel och framkallningsteknik. På det sättet kan
upphovsmannen sätta sin personliga prägel på verket. (C-145/10 Painer).


Bild 2 är därmed en fotografisk bild enligt 49 a § URL. Rättigheterna till bild 2 tillfaller dock Romuald Wroblewski. Även om de ursprungligen tillfaller den förbipasserande personen får en överlåtelse anses ha skett när Romuald Wroblewski lämnat över sin kamera och bett personen ta en bild av sällskapet för att sedan ge tillbaka kameran.