Friday, July 14, 2017

Snubbelstenar med "Kors"Varför inte propagera för snubbelstenar med kors. Den första för att "hedra" eller markera Lenin finns redan i Stockholm vid Moderna Museet.

DN, Ola Larsmo, Liberalerna och Myndigheten för Levande Historia har kampanjat mycket hårt för att införa i Stockholm stenar till judar som hämtades av Gestapo och mördades under Förintelsen. Sådana fanns dock inte.
Jag var emot den kostsamma kampanjen från början, se de två länkar nedan:
http://jimbaotoday.blogspot.se/2017/03/snubellafton-hos-forum-f-levande.html
http://jimbaotoday.blogspot.se/2017/02/stolpersteine-eller-snubbelstenar-i.html

Däremot, har jag föreslagit överkorsade snubbelstenar (typ Lenin) för svenska sympatisörer och Nazityskland kollaboratörer.

Expressens artikel från juli 2017 om snubbelstenar.

 Längst till vänster prins Gustaf Adolf,  Adolf Hitler med sin kronprins Herman Göring i hatt
En av de som bär det största ansvaret för ”Bollhusmötets” utfall är Arvid Fredborg, senare känd journalist, då styrelseledamot i såväl den fascistiska Nationella Studentklubben som ”konservativa” Heimdal. Fem dagar efter Bollhusmötet så är det dags för ett nästa studentmöte, nu på Karolinska Institutet i Stockholm. Där ordföranden Gunnar Biörck från ”Svensk Ungdom” (senare läkare och riksdagsman) leder mötet. De närvarande studenterna med judisk bakgrund fråntas sin rösträtt som ”partiska”. Sedan antar man en liknande resolution som den i Uppsala.

Övre bilden. Lenin år över Vasagatan i sällskap med sina värdar borgmästaren Carl Lindhagen och vänstersocialisten Ture Nerman.
Mannen på den nedre bilden heter Herman Göring. Hans sten finns under asfalten vid Gustav Adolfs torg 24, än så länge! Hitlers prins har umgåtts med Sveriges kronprins, konungen och massa andra svenskar men ännu inte hedrats på annat sätt mig veterligen.
En bra plats i Uppsala för en överkorsad snubbelsten? Bollhusmötet arrangerades av studentkåren vid Uppsala universitet den 17 februari 1939, i den då nybyggda Tennishallen kallad "Bollhuset". En majoritet av de närvarande studenterna protesterade mot att Sverige skulle ta emot tio tyska, judiska akademikerflyktingar från Nazityskland. Dessa ansågs hota studenternas framtida arbetsmarknad.