Monday, October 2, 2017

Karolinska Institutets och Karolinska universitetssjukhusets skandaler avslöjades tack vare Macchiarini



KI och KS anställde kirurgen Paolo Macchiarini som har utfört otillåtna operationer på Karolinska universitetssjukhuset är en skandal. Men skandalen har fått stora konsekvenser då den avslöjade förhållandena hos de de styrde och styr KI samt sitter fortfarande i Nobelkommitteen.
Man har försökt städa där med vita mjuka bommulshandskar.

De forna rektorer Harriet Wallberg och Anders Hamsten uppbär lön för sina insatser och Hans Wigzell och Duke-Carlstedt har gått under jorden. De medverkade i att KI styrdes med närmast maffiametoderna.

Macchiariniskandalen på Karolinska institutet är bara toppen på ett isberg.

Jag har en viss inifrån-erfarenhet. I ett par år satt jag in Patologiska Institutionens styrelse. Det var uppenbart att lojalt satt stötta ledningen och allt annat var inget annat än brist på lojalitet. Så klart det blir tyst i leden.Man förväntade sig lojalitet nästan in i döden. Det stora problemet var att strukturen i det nätverket somm fanns/finns var som i ett träd. rötter och grenar hade sina förgreningar utanför KI. Lojalitet avläses av samma folk eller de styrandes kontakter i forskningsråden och stiftelser som delade ut forskningsanslag.