Tuesday, October 16, 2018

Varför, varför? upprepade Janusz Korczak på väg med 239 barn till dödslägret Treblinka. Dödsdomen var utfärdad av nazister. Barnens och Korczaks enda skuld - de var judar. I Europa gällde nazisternas lagar.

På bilden, längst bort Karl Edvard av Sachsen Coburg Gotha, bredvid honom Gustaf Adolf och bredvid honom, en annan Adolf, Adolf Hitler. I den vita hatten en annan nazist - Herman Göring.


Övre bilden: Sibylla och Gustaf Adolf vid sitt bröllop i Coburg 1932. Brudparet omgives av bland annat Sibyllas far (längst t.v.) och det svenska kronprinsparet Gustaf Adolf och Louise. Nedre bilden: Sibyllas och Hubertus far Karl Edvard av Sachsen Coburg Gotha bredvid Adolf Hitler.

Karl Edvard av Sachsen Coburg Gotha var en hängiven nazist, SA-Obergruppenführer som hjälpte Hitler till makten. Han var far till en annan nazist Hubertus av Sachsen Coburg Gotha. Hubertus var vår kungs morbror. Karl Edvards dotter Sibylla av Sachsen Coburg Gotha gifte sig med Gustaf Adolf, kungens far.
Karl Edvard var också ordförande för Tyska Röda korset, som under kriget var en integrerad del av den nazistiska makt- och terrorapparaten. Särskilt belastande är organisationens inblandning i det så kallade T4-programmet, som gick ut på att döda psykiskt sjuka. Minst 275 000 människor mördades inom detta, vilket framkom vid Nürnbergrättegångarna 1946.

Sonen till Karl Edvard, Hubertus av Sachsen-Coburg-Gotha gick med i tyska nazistpartiet 1 oktober 1939 och fick medlemsnummer 7213588. Han var överstelöjtnant i Luftwaffe och sköts ner med sitt flygplan över Polen 26 november 1943.

I början av april 1945 närmade sig så de allierade Coburg. Den 4 april befriade amerikanerna det första tyska koncentrationslägret, Ohrdruf som låg mitt emellan de forna hertigstäderna Coburg och Gotha. En vecka senare föll Coburg. 

Karl Edvard fick den amerikanske generalen Pattons tillstånd att på grund av sviktande hälsa stanna på Veste Coburg i husarrest istället för att genast föras till ett allierat fångläger.

Tillfångatagen av amerikanska officerare hade han sagt vid de inledande förhören att ”Hitler gjort ett underbart jobb men att han siktat lite för högt”. På frågan om hur det var med koncentrationslägren svarade han: ”Jag är bara en liten man och har inget ansvar för detta.” Gällande Förintelsen sa Karl Edvard att det varit nödvändigt att avlägsna judiskt inflytande från tyskt kultur- och affärsliv.
”Ingen tysk bör ställas till svars för krigsbrott eftersom ingen tysk är skyldig till något sådant”, sa Karl Edvard i ett förhör som refererades i en radiosändning från Radio Luxemburg. 

Karl Edvard var internerad med andra anklagade krigsförbrytare i Ludwigsburg, strax utanför Stuttgart. Slutligen dömdes Karl Edvard som medlöpare (1950) till de krigsförbrytelser som han anklagades för.

Är det bara en ren tillfällighet att Folke Bernadotte och Karl Edvard av Sachsen var de styrande i den Svenska och Tyska Röda Korset?
Alice, Karl Edvards syster (han kallades för Charles eller Charlie) skrev i sina memoarer:
”För att göra något för Charlie sänkte vi oss till att äta middag med den amerikanske militärguvernören i Coburg, som var syrian till födseln. Och vi åt också lunch med den som skulle efterträda honom, en amerikan av judiskt-franskt ursprung som vi inte tyckte var en värdig representant för sitt land.” 

Varför
ur denna mörkbruna förflutenhet, läs nazistiska som släkten Bernadotte väljer att föra vidare namnet Hubertus eller Victoria, Hubertus mor..

Varför
ur denna mörkbruna förflutenhet, läs nazistiska som släkten Bernadotte väljer att föra vidare namnet Estelle? Estelle, dotter till Victoria, är uppkallad efter den pronazityske greve Folke Bernadottes fru Estelle som under sin levnad umgicks med ett hundratals tyska nazistledare.

Varför?
är den nuvarande konungen uppkallad efter sin nazistiske morbror Hubertus? Varför är även Carl Philips son född 2017 uppkallad efter nazisten Carl Walther Sommerlath som deltog i ”ariseringen”, utträngandet av judarna ur det ekonomiska livet i Tyskland.

Hovets pressavdelning skrev tydligt, som ett försvar till nazianklagelserna: "Drottningens pappa har aldrig varit en del av den svenska kungafamiljen". Det stämmer och varse sig Silvia eller hennes barn är ansvariga för sin pappas/morfars nazistiska förflutna. Däremot nu, genom att kungabarnen använde sina nazistiska förfädernas namn har man på tydligt sätt struntat i den mörka tiden.