Monday, January 27, 2020

Enligt egen utsaga ska SVT:s nyheter stå för saklighet och opartiskhet. Det SVT:s nyheter publicerar ska vara sant och relevant. Dagens rapportering från Auschwitz var vare sig sann eller relevant.

SVT idag. Inte ett ord om de höga krematorieskorstenar från vilka välde det ut både eld och svart rök bara någon timme efter att tågen anlände till Auschwitz Birkenau.

I dag är det 75 år sedan förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades, och den dag då minnet av alla som mördades under Förintelsen hedras. Det handlar om 6 000 000 judar!

Imorse läste jag SvD - Svenska Dagbladet och stelnade till. Det fanns ingen information om den industriella Förintelsen som Auschwitz Birkenau representerar. 3 000 000 mördades under den industriella FörintelsenInte ett ord om Förintelsens logistik med tåglaster från alla Europas hörn som körde in på dödslägrets sidospår. Inte ett ord om selektioner. Inte ett ord att man delade vid rampen familjerna. De arbetsföra fick gå åt sidan mellan deras föräldrar och yngre syskon fördes till gaskamrarna. Inte ett ord om de höga krematorieskorstenar från vilka välde det ut både eld och svart rök bara någon timme efter att tågen anlände till Auschwitz Birkenau.

Det fanns inte heller någon information om 3 000 000 judar som mördades av Einsatgruppen. Inte ett ord om en så typisk och känd plats som ravinen i Babij Jar där 33 771 judar, huvudsakligen kvinnor, barn och äldre arkebuserades under en och samma dag.

I Rapport i SVT klockan 18 och 19.30 idag rapporterades från Auschwitz. Inte ett ord om att det var det största utrotningslägret och precis som i Svenska Dagbladet på morgonen inte ett ord om gaskamrarna och krematorierna där. Man visade istället det forna koncentrationslägret och den s k dödsmuren på gården mellan block 10 och 11. Ty, det var inte där som Förintelsen av de europeiska judar pågick.

Grymhetspropaganda dvs sanningen om folkmordet på judar fick inte finnas i de svenska tidningarna när Förintelsen pågick som bäst. Grymhetspropagandan, sanningen tas inte heller upp av SVTs nyheter 75 år efter att Förintelsen av Europas judar tog slut..

Enligt egen utsaga ska SVT:s nyheter stå för saklighet och opartiskhet. Det SVT:s nyheter publicerar ska vara sant och relevant. Dagens rapportering från Auschwitz var vare sig sann och relevant.