Friday, January 22, 2010

Att trakassera en överlevande från Förintelsen under fyra år


Läser om att:
Nazistoffer VANN mot f-kassan En 85-årig kvinna som fick tyskt skadestånd för att nazisterna tvingat henne att arbeta i ett getto under andra världskriget fick betala hälften av summan till svenska Försäkringskassan. Hon orkade motsätta sig beslutet utan att ta sitt liv.
Så egentligen vann hon inte. Hon har blivit förödmjukat starkt ännu en gång. Hon har allvarligt skadats av F-kassan då hon fick ånyo uppleva det som hände under det mörka 40-talet. Först Regeringsrätten fastslog att hon skall få behålla sitt gettoskadestånd. Jag tycker att hon borde hon få ett skadestånd från Försäkringskassan, Länsrätten och Kammarrätten.

Att det var Regeringsrätten som kom med det avgörande utslaget är egentligen fruktansvärt. Fanns det inga tänkande, kunniga människor mellan den "enklaste" f-kassans utredare och jurister inom Regeringsrätten.

Då F-kassans, Länsrättens och Kammarrättens utredare har en fri tillgång till en dator kunde de slå upp "getto i Warszawa" i en sökmotor. Då skulle den få tillräckligt mycket info. Att trakassera en överlevande från Förintelsen under fyra år är höjden!

En resa till öst (läs koncentrations- och utrotningsläger) var också gratis. Kommer man snart att beskattas för en fri resa och logi?