Friday, November 3, 2017

Har svensk vänster övertagit både Oktoberrevolutionen och Natten av krossat glas - Kristallnatten - 9 november 1938.

Så gick det till under Kristallnatten eller Natten av krossat glas.
Vad hände med 
Natten av krossat glasKristallnatten?

Октябрьская революция - Oktoberrevolutionen i November det är vi vana med.


Novemberpogromen är däremot en nyskapelse  men används av de PK-trogna i Sverige mer och mer istället för Natten av krossat glas - Kristallnatten.

Är det någon som vet varför? Vem ligger bakom det? Jag menar inte NSDAP, SA och SS...
Pogrom kommer från ryska погром.


Prof. Halina Neujahr, överlevande, tyckte och använde en svensk version av "Night of Broken Glass" - Natten av krossat glas. Hon tyckte att det här med kristall kunde associeras hos de obildade till de förmögna judarnas kristallkronor och dylikt medan det handlade om krossat glas av de fattiga och rika judarnas skyltfönster och att sätta i brand synagogor dit både de fattiga och rika judar gick och bad.

Jag var på 70-talet på ett möte hos VPK, Café Marx hette det på Kungsgatan. Det handlade om Kristallnatten. Folket från vänstergrupperna tyckte redan då att det passar sig bättre med Oktoberrevolutionen och Novemberpogromen.

Som vi alla vet så vänstergrupperna tog så småningom över firande och ihågkommande av båda. Det jag skriver är faktiskt Levande historia. Naturligtvis har en del PK-trogna journalister och organisationer tagit efter och byter skylten, nej inte till Kafé Marx ännu men till novemberpogromen.

Skall vi snart byta Förintelsen mot "De mörka åren"?

Visst var Kristallnatten ett slags tysk pogrom, men unik och därför skall ej kallas för det som den svenska vänstern försöker implementera i Sverige.


Natten av krossat glas har en direkt koppling till de sönderslagna skyltfönsterrutor i de judiska affärerna medan novemberpogromen blir ett helt sterilt begrepp. Därför tycker jag att det är FEL av SKMA och Judiska Församlingen i Stockholm som enda i Norden som följer och fortplantar vänsterns benämningar!

Det stora problemet är att andra uppfattar att detta  namnbyte är OK och börjar använda systematiskt de vänstervridna, förvridna uppfinningarna såsom novemberpogromen.

De judiska församlingarna i Malmö och Göteborg har inte låtit sig påverkas och minns fortsättningsvis Kristallnatten. 

Även i Danmark så har man inte påverkats av vänstern. Deras synagoga- Københavns store Synagoge ligger på Krystalgade 12. Är det någon som vet varifrån kommer namnet? Annars inga politiker och politruker i synagogan där under Kristallnattens minnesdag.


I Danmark har judar inte heller påverkats av vänstervindar som är i många fall klart antisemitiska och använder flitigt Kristallnatten för att synligöra annat.


Results 2017: Pure anti-Semitic statement of Swedish Left Party (former name VPK - Left Party Communists on Kristallnacht:

In ARABIC:
"We must distinguish between Judaism as a religion and Zionism, as we distinguish between Islam and the terrorist Daesh (ISIS), the Christian religion and the terrorist group KKK".

Vänsterpartiet likställer således Sionismen med ISIS och KKK. Mirjam Katzin är ordförande i Vänsterpartiet Malmö och nyinvald ledamot i Svenska kommittén mot antisemitism - SKMA.Det speciella är att vid demonstrationen i Malmö nämndes inte ordet antisemitism. Det som nämndes däremot var  sionism som jämfördes med ISIS och Klu-Klux-Klan.I Oslo
Flere hundre gikk i fakkeltog i Oslo til minne om krystallnatten i 1938, som markerte en dramatisk opptrapping av jødeforfølgelsen i Tyskland. Statsminister Erna Solberg var blant dem som deltok i markeringen og gikk i fakkeltog torsdag kveld.

Det var 200 påmeldte, og 800 interesserte i forkant av arrangementet som Det Mosaiske Trossamfunn og Antirasistisk Senter sto bak. Fakkeltoget startet på Youngstorget, og ferden endte ved Nationaltheatret, der Solberg holdt en liten appell.
– Vi er ennå ikke i mål

Solberg startet appellen med å si at 9. november er en mørk dag i Europas historie.

Markering av Krystallnatten
Tale/innlegg | Dato: 09.11.2017
Av:
Statsminister Erna Solbergs apell på markeringen av Krystellnatten i Oslo, 9. november 2017.

Kjære alle sammen
9. november er en spesiell dag. En mørk dag i vår europeiske historie.
Krystallnatten 1938 var innledningen til nazistenes stadig mer systematiske forfølgelse av jødene. Vi kjenner alle hvor det endte, i holocaust.
I dag – 79 år etter – må vi fortsatt stå samlet mot hets og diskriminering av jøder.
I ettertid er det mye å lære av mellomkrigstidens Tyskland. Forfølgelsen av jødene startet hverken med konsentrasjonsleirene eller krystallnatten. Over tid ble det en gradvis tegnet et fiendebilde av jødene. Gamle fordommer ble forsterket av nye konspirasjonsteorier......