Saturday, June 8, 2019

Foto, måleri, skumplast och virkat i Not the End - Antisemitismen i Sverige når snart nivåer från 30-40 talet - Varför skall samer och eskimåer tolka Förintelsen?

Varför skall samer och eskimåer tolka Förintelsen? Bara att de tillhör "minoriteter"?

När Antisemitismen i Sverige når topnivåer från 30-40 talets och så skall plötsligt Konstnärer i regi av Myndigheten Levande Historia tolka Förintelsen. Hur skall man tolka att utställningen heter Not the END. Att judeförföljelser kommer fortsätta? Att socialdemokratiska SSU kan skandera vad som helst och S-partiets ordförande öppnar inte sina tunna läppar och tar avstånd från de uttalanden. Det här är Levande Historia!

Konstutställningen Not the End - beskrivs nedan:
Foto, måleri, skumplast och virkat. Romskt, samiskt och judiskt från olika generationer och olika länder. I utställningen förenas 16 konstnärer från vitt skilda bakgrunder i konstnärliga gestaltningar av Förintelsen, ett brott mot mänskligheten som sagts vara så stort att det inte går eller inte borde gå att gestalta. Hur påverkar arvet efter Förintelsen konsten och hur påverkas vi av konst om Förintelsen?

Nej tack. Inga tolkningar behövs!

Det finns bilder och filmer. Dokument, massgravar, ben och aska.

De visas inte. Sverige och anrda länder hoppade på tåget att visa geriatriska bilder av de sista överlevande. Inga bilder från getton, koncentrationsläger visas numera. Nakna kroppar lagda på varandra är inte tillåtna.

Varför skall samer och eskimåer tolka Förintelsen? Bara att de tillhör "minoriteter"?